Modelprofs: Uitstervende soort?

Timmy Simons werd enkele dagen geleden stevig op de hak genomen door een van de columnisten van Catenaccio.nl. Het bewuste artikel haalde zelfs de Vlaamse krant. Ik voel mij genoodzaakt het op te nemen voor deze eerder beschimpte Simons, omdat het uit ethisch oogpunt gezien een van de beste voetballers is die er rondloopt. timmy-simons3 Over zijn voetbalkwaliteiten valt (zeker op dit moment, nu hij buiten de basis valt) te twisten, maar één ding is zeker en dat is dat de prof Timmy Simons altijd een echte gentleman is geweest in een wereldje waar vooral aasgieren en enfant terribles de dienst uitmaken. Simons was nooit te beroerd om mensen te woord te staan, speelde nooit verstoppertje. Ook niet toen hij zich als aanvoerder kritisch uitliet over de eigen nationale ploeg, enkele weken geleden. Mijn grootste zorg is, dat deze soort voetballer, deze type “Timmy Simons”, een uitstervende soort is binnen het profvoetbal.

raul_1343032c

Een type Timmy Simons, iemand die de rust zelve is en de hiërarchie binnen de ploeg bewaakt, is van onschatbare waarde voor zowel de kleedkamer als het imago van een ploeg. Zeg nou zelf, je hebt liever een type Raúl als boegbeeld, dan een nachtbraker als Robinho, voetbalkwaliteiten buiten beschouwing latend. Dat Raúl een gentleman is, blijkt wel uit het feit dat hij nog nooit in zijn gehele profcarrière rood heeft gehad. Nog zo iemand is Alessandro Del Piero, de stoïcijnse aanvaller van Juventus. Het is niet toevallig dat juist zulke spelers de iconen van een topclub zijn. Ze dragen allen positief bij aan het imago van hun werkgever, doen meer dan alleen een balletje trappen en op de foto gaan met supporters. Deze profs zijn het toonbeeld van ideale schoonzonen.

Let wel, modelprofs en clubiconen zijn niet hetzelfde. Vandaar dat ik een speler als Steven Gerrard ook niet bij het rijtje modelprofs wil plaatsen. Dit is omdat hij, ondanks zijn geweldige voetbalkwaliteiten en loyaliteit aan zijn club Liverpool, te vaak al met randzaken in aanraking is geweest die niks met het voetbal van doen hebben. Knokpartijen, ruzies en dergelijke. Een modelprof doet hier niet aan.

Het is mijn hoop dat deze voetballer niet verloren gaat.

Advertenties

One thought on “Modelprofs: Uitstervende soort?

  1. Verschil met Delpi en Raul is dat Timmeh geen clubicoon is, lijdt aan het Johann Vogel syndroom, voor PSV voetbalt, Belg is, het tempo niet meer aankan en een saaie man is.

    Van mij mag hij morgen nog stoppen, hoe braaf en leuk hij ook is voor de kleedkamer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s