Denk ook eens aan Wayne

Het nieuws van de afgelopen tijd is het vreemdgaan van John Terry. De aanvoerder van Chelsea (inmiddels niet meer van het nationale team) had een wild avontuurtje met de vriendin van één van zijn beste vrienden, Wayne Bridge. Prompt kwam het nieuws naar buiten dat Terry niet de enige Chelsea-speler was, waarmee Vanessa Perroncel een affaire had. Inmiddels bemoeit de pers zich met de situaties rondom deze vijf minnaars. Denkt er eigenlijk wel iemand aan Wayne Bridge?

01042008_wayne-bridge

Dit is een moment waarop ik de sensatiejournalistiek van vandaag de dag hekel. Wayne is net letterlijk en figuurlijk genaaid door zijn beste vriend, en het enige dat de kranten koppen is John Terry hier, Eidur Gudjohnsen daar. Een groot persoonlijk drama wordt hier zomaar onder het tapijt geveegd, omdat er smeuïgere zaken te bespeuren zijn. Bridge kan zijn televisie niet eens aanzetten, of hij wordt met zijn leed geconfronteerd, en niet op de meest flatteuze manier. Vandaag gaat het over de luidruchtigheid van Gudjohnsen, morgen hoort Wayne over de prestatieverhogende sexmiddeltjes van Mutu, overmorgen weer iets anders. Hebben we dan niks geleerd van Hannover-doelman Robert Enke?

Natuurlijk, het leed van Enke is van andere proporties dan dat van Wayne Bridge nu, maar het zijn dit soort situaties die mensen tot het randje kunnen drijven. Soms zelfs daar overheen. Bridge is gebaat bij alle hulp die hij op dit moment kan krijgen, en de media helpt daar niet mee. Cheryl Cole wel.

Sterkte Wayne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s