Word je er niet moe van, Diego?

Diego Maradona is nooit vies van een stevige rel. Hij is al zijn hele leven lang dol op de schijnwerpers, en daardoor ook bang dat hij er ooit uit verdwijnt. Een andere verklaring heb ik niet voor zijn talloze fratsen die hij tijdens zijn carrière uithaalde en nog steeds uithaalt, zowel in eigen land als in Europa. De bijnaam mediahoer zou hem niet misstaan.

Het meest recente wapenfeit van ‘Pelusa’, is het zwartmaken van ex-ploeggenoot en huidig technisch directeur van Real Madrid, Jorge Valdano. Volgens Diego is hij “de grote vijand.” Valdano wil immers Fernando Gago verkopen, en dat is een grote schande. Of ligt het misschien aan het feit dat Boca Juniors op het punt stond om de middenvelder te huren deze winterstop, maar de deal door de mand viel toen Manchester City zich meldde. Kies zelf eens Diego, een reservespeler verhuren en geen rooie cent eraan verdienen, of 18 miljoen euro cashen? Daar kun je een berg waspoeder voor kopen.

Door een lachwekkende manier van management ging de deal uiteindelijk niet door. Reden genoeg voor Diego om eens flink tekeer te gaan tegen Valdano. “Hij werkte eerst Heinze weg, en doet nu hetzelfde bij Gago. Ik vind het erg dat de ene Argentijn de andere zo behandeld.” Populisme is Maradona niet vreemd. In plaats van de vinger te wijzen naar Valdano, zou Diego zelf eens in de spiegel moeten kijken. Welke zichzelf respecterende bondscoach roept nou 100 verschillende spelers op voor interlandwedstrijden?

Media, jullie kunnen me zuigen.” De gevleugelde uitspraak van Maradona na het tweeluik met Uruguay ging de wereld over. Net als zijn handsbal, zijn cokeverslaving en bijkomend drugsgebruik, zowel in 1991 als op het WK van 1994, zijn afscheidswedstrijd en het luchtbuksincident. Laten we ook niet de rel op het veld van Barcelona vergeten, nog altijd één van de meest bekende voetbalvechtpartijen uit de geschiedenis. Recenter is zijn openlijke steun voor en ontmoetingen met Fidel Castro en Hugo Chávez, moderne dictators in Latijns-Amerika.

Het interesseert Diego blijkbaar niet hoe hij in de publiciteit komt. De door Pluisje bekritiseerde Valdano zei het ooit eens treffend. “Mensen willen zoals hem zijn, een controversieel figuur, geliefd, gehaat, iemand die de gemoederen bezighoudt, vooral in Argentinië. Zijn privéleven zou niet beklemtoond mogen worden. Maradona kent geen gelijke op het veld, maar hij heeft zijn leven tot een schouwspel gemaakt. Hij leeft nu in een persoonlijke beproeving die niet geïmiteerd zou moeten worden.”

Zou Diego dat zelf ook maar inzien.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s