Slag om Canales helpt identiteit

Niet voor het eerst dit seizoen heeft Real Madrid een speler gekocht. Ook niet voor het eerst betreft het hier wederom een Spanjaard. Deze transfer past in de filosofie die we van voorzitter Florentino Pérez kennen, “Zidanes y Pavónes” is nu enkel vertaald naar “Ronaldos y españoles”. Met deze transferpolitiek is niks mis.

In de zomer zijn we doodgegooid met de berichten over Real Madrid. Vele media en prominenten uit de voetbalwereld vonden het een schande dat er zulke grote bedragen uitgegeven werden. “Je koopt geen succes” was het meest genoemde argument. Verkeerd gedacht.

De filosofie die Real Madrid er nu op nahoudt, is er eentje die de club weer een identiteit geeft, een smoelwerk. De laatste jaren is die identiteit afgebrokkeld. De trainer werd snel versleten, er was een bij elkaar geraapte groep spelers zonder echte leiders en er was corruptie in de bestuurskamer. Als de jaren van Ramon Calderón iets duidelijk hebben gemaakt, dan zijn dat de tekortkomingen die Real Madrid toen had. Florentino Pérez wil deze tekortkomingen wegpoetsen. De trainer krijgt de tijd om aan een speelwijze te werken. Spelers staan met de neuzen dezelfde kant op, Guti uitgezonderd.

Wat er nog miste was een identiteit van de spelersgroep. Er waren geen echte sterren aanwezig, ondanks de vele internationals. Er werden paniekaankopen gedaan (Huntelaar). Het aantal Spanjaarden was minimaal. Pérez stuurde zijn rechterhand Valdano de opdracht om dit op te lossen, en die kwam terug met een lijstje aankopen waar je u tegen zegt. Twee Gouden Bal-winnaars. Vier Spanjaarden. Één ruwe diamant. Real had weer een smoelwerk, dit keer een combinatie van wereldsterren en nationaal talent (dat niet perse jong hoeft te zijn).

Komende zomer zal eenzelfde tactiek gebruikt worden. De drie voornaamste doelen zijn Ribéry, David Silva en Cesc Fabregas, maar ik denk dat we ook een talentvolle defensieve versterking kunnen verwachten. Daarnaast zijn er verschillende jeugdige spelers die als alternatief voor één van de drie grote namen kunnen dienen. Namen als Diego Perotti, Iker Muniaín en Angel Di María.

Dat nu het talent Sergio Canales voor Real Madrid kiest, is indirect een gevolg van de nieuwe transferpolitiek. Met het contracteren van de 18-jarige middenvelder troeft Real onder andere Barcelona, Sevilla en de complete Engelse top af. De transfersom bedraagt zo’n 6 miljoen euro. Canales wordt waarschijnlijk voor het komende seizoen nog verhuurd aan zijn huidige club Racing Santander.

Ook gepubliceerd op: http://www.catenaccio.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s