Josep Guardiola is een kei in HRM

Human Resource Management is moeilijk. Voor sommigen is het echter kinderspel. Josep Guardiola bijvoorbeeld. Motivator pur sang, in de geest van Louis van Gaal, van Mario Been en Ernst Happel (kein keloel). Zaterdag had hij weer een kunststukje in petto.

Josep Guardiola heeft zaterdag weer een van zijn aparte tactieken toegepast om de saamhorigheid binnen het elftal van Barcelona terug te laten keren. Na de moeizame resultaten van de afgelopen weken besloot de coach zijn spelers in aanloop naar het duel met Málaga (2-1 winst) een documentaire te laten kijken over hoe veertien bergbeklimmers tevergeefs hun collega proberen te redden.

/ De Spaanse bergbeklimmer Iñaki Ochoa de Olza overleed in mei 2008 in de Himalaya als gevolg van een longinfectie. Veertien bergbeklimmers stonden enkele dagen voor zijn overlijden voor de lastige taak om op de plek te komen waar Ochoa de Olza was gestrand. Door de barre weersomstandigheden kwam de hulp te laat. Guardiola wilde met de video aan zijn spelers laten zien dat resultaten alleen geboekt kunnen worden als er sprake is van collegialiteit en vriendschap binnen de selectie.

Volgens Pablo Ochoa, broer van de overleden alpinist, was Guardiola al geruime tijd geïnteresseerd in de beelden, zo verklaarde hij aan RAC-1. In aanloop naar de laatste, én gewonnen, Champions League-finale tegen Manchester United paste Guardiola reeds dergelijke praktijken toe. Met een zeven minuten durend filmpje geïnspireerd op de film Gladiator en met de muziek van Nessum Dorma met alle 24 spelers in de hoofdrol hoopte Guardiola zijn spelers extra te motiveren.

Van Voetbalzone.nl

Waar andere trainers het hebben over tactieken en spelersinstructies, daar motiveert Guardiola zijn groep, zijn team als geheel. Teamwork is de basis voor alle succes. Pep beseft dat terdege. Ik kan niet wachten op de volgende prentenverzameling uit het filmhuis van de blaugranas.

Om af te sluiten met de Gladiator-film:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s