Vrijwilligers maken Nederlandse oorlogsserie

Almere, maart 2010

Het onmogelijke kan wél… Na 10 jaar inzet, bevlogenheid en noeste arbeid met medewerking veel vrijwilligers is VIROGO FILM PRODUCTIONS trots om de serie IN HET VUUR VAN DE STORM aan u te kunnen presenteren. Deze productie is tot stand gekomen door passie, doorzettingsvermogen en visie, zonder gebruik te maken van een fonds of subsidie.

Het is een unieke Nederlandse oorlogsserie geworden, waarin veelal onbekend talent de karakters invulling heeft gegeven. Het verhaal is geschreven en uitgevoerd door de talentvolle filmmaker Raymond van Rijn (1971). Samen met een enthousiast team onder leiding van Raymond van der Bas (1975) hebben zij een onconventionele weg bewandeld door met volle overgave een onmogelijk avontuur en uitdaging aan te gaan.

Ruim duizend vrijwilligers werkten mee

Alle opnamen van IN HET VUUR VAN DE STORM hebben plaats gevonden in weekenden en vakanties. Verspreid over bijna 200 draaidagen werkten uiteindelijk zo’n duizend vrijwilligers aan deze productie mee. Met giften, donaties en sponsoring van o.a. kledingverhuur, filmapparatuur en rekwisietenbedrijven zoals Gerritsen Theaterkostuums, AWP Rekwisieten, Workx Waddinxveen, Holland Equipment en Egripment werd ruim tien jaar lang aan deze serie gewerkt.

In 2007 besloot Sjef Scholte van BRIDGE ENTERTAINMENT het stoutmoedige project te ondersteunen en zo de makers een reëele kans te geven voor de realisatie van het project.

De gehele serie is opgenomen op locatie, voornamelijk in Nederland, maar ook in Engeland, Tsjechië, Frankrijk en België zijn scènes opgenomen. In Genk (B) zijn complete gevechtsscènes opgenomen met originele voertuigen, waaronder tanks. Met dank aan het Special Effects team van Harry Wiessenhaan is hierbij ook met daadwerkelijke explosieven en vurende wapens gewerkt.

Hoe het ontstond
Toen filmmaker Raymond van Rijn (idee, scenario, regie, productie) in 1998 voor een toelatingsexamen voor de filmacademie op Fort Ruygenhoek in Groenekan terecht kwam, raakte hij in de ban van een verzetsverhaal over een groep, dat in het hol van de leeuw o.a. bonkaarten en proviand verstopten tijdens de bezetting. In deze verzetsgroep zat ook een Volksduitse jongen, die na het vervullen van zijn dienstplicht bij de vijand, terugkeert in het verzet. Het verhaal liet Van Rijn daarna niet meer los.

Een jaar later startte hij samen met Raymond van der Bas (uitvoerend producent, camera) en een grote groep vrijwilligers, waaronder eigenaren van historische voertuigen, re-enactors en musea, met het verfilmen van het bijzondere verhaal IN HET VUUR VAN DE STORM.

Cast
De twee hoofdrollen worden vertolkt door Joris van den Burg (Hans Hallerbach) en Sandra Dierx (Vera Weinberg). Daarnaast zijn belangrijke rollen weggelegd voor Harry Dzumhur (Piet “de Zwerver”), Caroline Schippers (Émilie Hallerbach), Fred van Kaam (Helmut Hallerbach), Harrie Huys (Mikael Weinberg), Emile Jansen (Koos) en Sebastian Street (Martin Brown).

Korte inhoud
Twee jonge mensen, de Nederlandse volksduitser Hans Hallerbach en de Joodse Vera Weinberg, spelen al twee jaar lang een gevaarlijk spel om hun verboden liefde in stand te houden. Beide families proberen de relatie een halt toe te roepen. Maar als de Duitsers die zomer de deportatie van alle Nederlandse joden in gang zetten, komt het gevaar steeds dichterbij. Als Hans ook nog wordt opgeroepen om de Duitse dienstplicht te vervullen en Vera’s familie wordt bedreigd, krijgt het spel een steeds grimmiger karakter.

Het verhaal is zo waarheidsgetrouw mogelijk neergezet in het decor van de Tweede Wereldoorlog. De situaties waarin de karakters zich begeven zijn universeel: het draait om het maken van keuzes en het overleven in een chaotische periode. Tolerantie, verlangen, jaloezie, hebzucht en eigenbelang komen in dit episch drama sterk naar voren.

Resultaat

Vanaf 4 maart jl. is het resultaat, een unieke tiendelige oorlogsserie IN HET VUUR VAN DE STORM als 4 dvd box met een totale speelduur van 450 minuten (7,5 uur), verkrijgbaar. Een bijzonder verhaal gerealiseerd door bijzondere mensen.

Première

Op zondag 21 februari 2010 was de wereldpremière van dit stoutmoedige project IN HET VUUR VAN DE STORM in Hotel Theater Figi te Zeist. Als speciale gast heeft de Inspecteur–generaal van de Krijgsmacht A.C. Oostendorp samen met 450 andere genodigden voor het eerst het resultaat kunnen aanschouwen. Met verbazing en ontroering werd het eerste gedeelte

Marathonvertoning in bioscoop
Op zondag 25 april biedt Hotel Theater FIGI in Zeist de unieke mogelijkheid om deze fantastische serie in z´n geheel te kunnen bekijken op het grote doek. U wordt tussen 12.00 en 12.30 uur ontvangen met een kop koffie of thee en ook in de pauzes wordt er gratis koffie en thee geserveerd. Op drie kwart van de vertoning kunt u genieten van een heerlijk diner in het restaurant van Figi. Na afloop is er een Meet & Greet mogelijkheid met de regisseur, de cameraman en een aantal (hoofdrol)spelers van de serie.

http://www.inhetvuurvandestorm.nl

http://www.virogo.com/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s