Vijf redenen waarom: Higuain beter is dan Zlatan

Op het eerste oog hebben we hier te maken met twee topspitsen. De ene bij Real Madrid, de ander bij de huidige landskampioen FC Barcelona. Ze hebben beiden de rol van centrumspits, maar toch zijn ze erg verschillend van elkaar. Woensdag was dat onder andere goed te zien, toen Zlatan tegen Osasuna weer eens benadrukte waarom hij eigenlijk niet in het snelle spel van Barcelona past. Zijn anticipatievermogen komt net dat tikkeltje tekort voor de snelle combinaties van de Catalanen. Daarom zijn hier vijf redenen waarom de Argentijn Higuain beter is dan de Zweed. Met hulp van Simon, Barcelona-supporter in hart en nieren.

higuain928zlatan_1300844b

1. Snelheid

Zlatan heeft geen snelle start, en ook intrinsiek legt hij het af tegen de rappere Higuain. Dit wil niet zeggen dat Higuain een van de snelste spitsen is, maar hij is beduidend sneller dan zijn Zweedse collega. Simon: “Gonzalo kan drie man dribbelen op snelheid, Zlatan niet.

2. Handelingssnelheid

Simon: “Zlatan krijgt de bal, en blijft vervolgens stil staan. Daarmee vertraagt hij het spel.” Higuain blijft na het ontvangen van de bal in beweging.

3. Mentaliteit

Simon: “Zlatan loopt er meer dan eens ongeïnteresseerd bij. Jagen? Pressing? Ben je gek. Daardoor is hij vaak ook onzichtbaar in wedstrijden, zoals tegen Osasuna op woensdag.” Higuain heeft inderdaad na balverlies vaak de drive en gretigheid om deze terug te veroveren, of in ieder geval te helpen verdedigen.

4. Positiespel

Zlatan is een spits op papier, maar moet het vaak niet hebben van zijn spitsengoals. Hij schiet er ook wel eens een penalty of vrije trap in, zoals hij ook bij Inter en Juventus deed in het verleden. Dat maakt hem wel completer dan Higuain, maar als we het puur over spitsenkwaliteiten hebben, dan is hij hier iets minder ontwikkeld in. Zo ook het positiespel, wat dan weer af te lezen is aan de manier waarop de goals van beide heren tot stand komen.

5. Multifunctionaliteit

Simon: “Higuain is op verschillende plekken inzetbaar. Je kan ermee counteren, je kan ermee dominant voetbal brengen, je kan hem diep zetten of desnoods iets laten zakken en vanaf een vleugel laten komen. Bij Zlatan gaat dat niet, die moet je diep zetten en hopen dat meneer zin heeft.”
Uiteindelijk zijn het allebei spelers die je maar wat graag in je team zou hebben. Wie zouden jullie de voorkeur geven?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s