Is het normaal dat Robben zich irriteert?

In de gratis krant De Pers van vandaag wordt natuurlijk ook gesproken over de overwinning van Bayern Munchen, en hoe Hollander Arjen Robben het winnende doelpunt maakte. Twee dingen die cruciaal zijn, worden daarin verkeerd beoordeeld in mijn ogen.

Het artikel noemt de goal van Robben pure klasse, een moment waarop de sterspeler van Bayern de muur van Lyon zat was en droog uithaalde. Zonder de touchering van Thomas Muller, had Lyon-keeper Hugo Lloris deze bal echter gehad. De bal week namelijk naar rechts, waar de keeper zich naartoe positioneerde. Toen de rug van Bayern-aanvaller Thomas Muller werd geraakt, veranderde de bal van richting, en kwam meer naar links terecht. Zodoende stond Lloris net teveel uit positie, en scoorde Bayern. In mijn ogen behoort de goal dus ook toe aan Muller, die de bal (zij het onbewust) de beslissende richting meegaf.

Daarnaast haalt De Pers het wisselmoment van Robben aan, en prijst het de mentaliteit van de speler, dat hij geirriteerd is bij de wissel. De krant interpreteert dit als een voorbeeld van de winnaarsmentaliteit van de vleugelaanvaller, die Nederland op het WK de weg moet wijzen. Ik zie het anders. Het kan namelijk ook uitgelegd worden als een gebrek aan respect voor de trainer, in dit geval Louis van Gaal. Daarnaast onderstreept het nog maar eens dat Robben van nature geen teamspeler is, maar een egoist, iemand die zijn eigen plan trekt.

Natuurlijk, daar is hij zeer goed in, maar met zijn overdreven reactie bij de wissel ondermijnt hij het teamproces, een proces dat Van Gaal te allen tijde probeert te bewaken. Door een teamproces win je namelijk prijzen, door individualisme niet.

Hopelijk heeft Robben in het vervolg zijn emoties onder controle, en zorgt hij dat hij ook tijdens het WK klaar is om te vlammen. In teamverband.

Advertenties

2 thoughts on “Is het normaal dat Robben zich irriteert?

  1. ik denk dat het heel normaal genoemd mag worden dat Robben zich gisteren irriteerde, was de beste op het veld en hij voelde dat er meer in zat. Dit bleek ook na de wissel, Bayern kreeg niet veel kansen meer en speelde duidelijk om geen goal tegen te krijgen, professioneel maar voor de liefhebbers teleurstellend… En mensen komen voor Robben naar het stadion hoewel het niet echt een favoriet van mij is… Overigens, de bal werd niet via de rug van richting veranderd maar door de kruin van Muller die dit ook zelf aangaf door bij het feliciteren van Robben zijn hand door zijn haren haalde, een detail… Verder leuk stukje, tnx….

  2. Bedankt voor je reactie! Het was inderdaad zo dat met Robben de angel uit het spel van Bayern verdween, maar Van Gaal spaart zijn beste speler liever voor het einde van het zware seizoen, dan hem “onnodig” nog een aantal minuten te laten voetballen. Begrijpelijk met de blessuregevoeligheid van Robben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s