“Mourinho doet me denken aan mijn man, Helenio Herrera”

Zaterdagavond stond het duel tussen Internazionale en Atalanta Bergamo op de rol. In het officiële wedstrijdblaadje van Inter, de Interista (l’Interista), doet de weduwe van Helenio Herrera een opmerkelijke uitspraak. Flora Gandolfi vindt de huidige Inter-trainer, José Mourinho, erg op haar overleden man lijken. “Maar er zijn tijden geweest wanneer het team van Helenio niet zo goed speelde als dat dit Inter nu doet.”

20080311elpepidep_2

Gandolfi legt vergelijkingen met het Inter van nu en het “Grande Inter” uit de jaren ’60, van haar man Helenio. Haar hart blijft echter verdeeld tussen twee ploegen, FC Barcelona, waar haar man ook uiterst succesvol was, en Inter Milan. “Mijn hart is precies gelijk verdeeld tussen deze twee ploegen. Ik word ook altijd uitgenodigd door de Catalanen om hun wedstrijden bij te wonen.”

Na de 3-1 overwinning in het Giuseppe Meazza zei de weduwe: “Ik heb een perfecte ploeg gezien, met een spectaculaire spirit, samenwerking en vastberadenheid.”

En Mourinho? “Mourinho lijkt in heel veel op Helenio. Hij heeft dezelfde maniakale aanpak als het gaat om het analyseren van en het voorbereiden op wedstrijden. Helenio was altijd net iets intelligenter, vernuftiger dan andere managers. Dit is ook het geval bij de Portugees.”

Laat er geen twijfel over bestaan, evenals Herrera wordt Mourinho in Milaan op handen gedragen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s