Kampioensring voor de beste speler van het WK 2010

In Colombia heeft een lokale juweliersketen handig ingespeeld op de commercialisering van het voetbal. Zoals bij Amerikaanse sporten gewoonlijk is, worden aan de kampioen ringen uitgedeeld van witgoud, met diverse inscripties. Nu krijgt de beste speler op het WK 2010 in Zuid-Afrika er ook eentje, van witgoud.

ringen

Ricardo Sotelo, een juwelier uit Bucaramanga, is de uitvinder van het idee. Hij heeft er vier jaar over gedaan om de FIFA zover te krijgen dat ze deze stap hebben genomen. Het WK 2010 in Zuid-Afrika krijgt zo haar eigen collectie aan officiële sieraden, in witgoud en platina.
De witgouden serie is een collectie van 33 stuks, waarvan er dus eentje naar de beste speler van het toernooi gaat. Daarnaast is er ook een nog duurdere, platina serie ontworpen, die vanzelfsprekend nóg exclusiever is. FIFA-voorzitter Sepp Blatter krijgt één van de zeven platina ringen om zijn vinger geschoven. Dat is nog eens de grote baas paaien. Om niet uit de toon te vallen, schenkt men ook een witgouden ring aan UNICEF, als erkenning voor de globale operaties van de stichting.

ringen2

Het idee is dat in de toekomst elke speler van de wereldkampioen een kampioensring krijgt, om zo in de traditie van de Amerikaanse NBA te blijven. Elke ring heeft een vormgeving die de wereldbeker, een kleine bal en de logo’s van het toernooi en de FIFA afbeelden.

De ringen, die zoals gezegd in Colombia met de hand gemaakt worden, variëren in prijs van 1.870 euro voor de goedkoopste variant, tot 187.000 euro voor de allerduurste.

Foto’s van Marca.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s