Diego Milito, een kampioen zonder prijzen

De uitspraak beste spits van de wereld is altijd voer voor discussie. Of het nu Lionel Messi is, Zlatan Ibrahimovic, Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney of Didier Drogba. Er zullen altijd voor- en tegenstanders zijn. Ook zullen er spitsen komen en gaan in dit rijtje, zoals Dzeko en Grafite. Een naam die velen echter vergeten in deze discussies, is die van Inter-spits Diego Milito.

400px-diego_milito_-_inter_mailand_3

Ik wil graag een lans breken voor deze Diego Milito, een in mijn ogen zwaar onderschatte topspits. Milito is het type mouwen opstropen en negentig minuten lang gaan. Sleuren, sprinten, jagen, hij kan het als de beste. Mooiste van alles is dat Milito een voorbeeldige werkethiek heeft, hij blijft altijd maar doorgaan.

Het was Genoa, toen nog spelend in de Serie B, dat zijn talent het eerst opmerkte en de slungelig ogende spits naar Europa haalde. Na 59 duels en 33 goals werd de spits overgedaan aan Real Zaragoza, waar inmiddels ook broer Gabriel onder contract stond. Genoa was door omkoping namelijk teruggezet naar de Serie C1, en kon daardoor de spits niet meer betalen.

Ook bij het volgende station stopte het scoren niet, waardoor Zaragoza onder andere de finale van de Copa del Rey haalde. Diego werd na het vertrek van broer Gabriel aanvoerder van het team, en zorgde met zijn goals voor een onvoorstelbare zesde plaats voor Zaragoza.

In 2008 was er dan de overstap terug naar Genoa, waar hij maarliefst 24 goals in een seizoen aan liet tekenen, en ervoor zorgde dat Genoa Europees voetbal haalde. Ondertussen was in Zaragoza de chaos compleet, zijn oude ploeg degradeerde naar de Segunda División. Toeval? Ik dacht het niet.

José Mourinho zag wel dat de Argentijn, samen met Thiago Motta, de sterkhouder was van de ploeg en haalde het tweetal naar Milaan. Daar is Diego Milito in korte tijd uitgegroeid tot een publiekslieveling. Hij krijgt afgezien van Javier Zanetti en Marco Materazzi veruit het meeste applaus van de fans. Het Inter-shirt met rugnummer 22 is één van de best verkochte in de fanshop. Overal in het stadion zie je mensen opduiken in tenues met de naam van de spits op de rug. Niet voor niks wordt hij hier “Il Principe”, de prins genoemd.

Echter, Milito is nooit gezegend genoeg geweest om bij een hele goede ploeg te spelen. Hij won nog nooit een prijs in Europa. Is het daarom dat hij in de discussies van beste spits niet voorkomt?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s