Japans voer voor onze leeuwen

Oké, de sushi- en vechtsportgrappen zijn afgezaagd. Ook het kamikaze-verhaal is allang uitgemolken. Vandaag moeten we ze bestrijden. Daarbij is alles geoorloofd. Ook de tackles van Nigel de Jong. We gaan vandaag winnen, het is alleen nog maar de vraag met hoeveel volgens de pers. Maar, zouden we dat nou wel zeggen?

oranje_167225k

Nederland was niet heel goed in de eerste wedstrijd. Dat kwam voornamelijk door het vakkundige metselwerk van de Denen, die van oudsher zeer gedisciplineerd kunnen voetballen. De vraag is of de Japanners dat ook kunnen. Het antwoord lijkt nee. In de eerste groepswedstrijd kwam Japan met een redelijk gelukje aan een doelpunt tegen Kameroen. Echter, beide ploegen waren verre van overtuigend. Tel daarbij op dat Nederland in een vriendschappelijk duel al met 3-0 won van de Aziaten, en het zou in theorie een makkelijke klus moeten worden voor onze jongens.

Voorzichtigheid is geboden. De problemen die zich in de eerste wedstrijd van Nederland openbaarden, kunnen in dit duel doorgezet worden. De vulkaantjes van Oranje zullen misschien tot uitbarsting komen, en vulkaantjes, die zijn er genoeg in de basiself. Vooral de voorhoede zal getest worden op hun mentale weerbaarheid, waarbij met name Van Persie en Sneijder in de gaten moeten worden gehouden. De slinkse Japanse verdediging zal alle registers opentrekken om ze uit de wedstrijd te halen.

Hopelijk is dat allemaal tevergeefs, en werkt Nederland naar de vorm toe, die we van ons Oranje verwachten. Lekker combinerend, snelle counters, acties bij de vleet. De blauwdruk van ons voetbalspel moet tegen Japan getoond worden.

Gebeurt dat niet, dan is er nog geen man overboord. Zolang we maar winnen.

Een fijne wedstrijd gewenst!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s