De zeven zonden van Gary Medel

In de Chileense ploeg van dit wereldkampioenschap zitten verschillende types die gerust door kunnen gaan als straatvechters. Één iemand steekt er met kop en schouders boven uit. Gary Medel. De 22-jarige defensieve middenvelder staat in Zuid-Amerika bekend als ‘pitbull’ en wordt ook wel de ‘Chileense Gattuso’ genoemd. Maar er is meer aan de hand in de jonge carrière van de voetballer. Hij heeft een aantal lijken in de kast liggen.

gary-medel-chile
25 mei 2007 – Medel raakt betrokken bij een vechtpartij in een discotheek van de wijk Bellavista, in de hoofdstad Santiago. Het incident gebeurde in de vroege morgen, vlak voordat hij naar het WK onder 20 in Canada moest reizen. Hij komt er van af met een waarschuwing van de bondscoach.

September 2007 – Tijdens de wedstrijd tussen Universidad Católica en Deportes Concepción spuugt Medel naar de tegenstander, Patricio Almendra. Hij krijgt hiervoor een schorsing van zes wedstrijden.

26 oktober 2007 – Medel wordt gearresteerd voor roekeloos rijgedrag in de wijk Bellavista. Na een blaastest blijkt ook dat hij dronken achter het stuur zat. Hij is genoodzaakt om publiekelijk excuses te maken. Zijn club, Universidad Católica, onderneemt actie en stuurt hem naar een psychiater. Ook wordt Medel verzocht te verhuizen.

27 juni 2008 – Fernanda Reyes, tot dan vriendin van Medel, doet aangifte vanwege huiselijk geweld. Reyes maakt de zaak publiekelijk door in de media aan te geven hoe Medel haar behandelde. Hij zou haar meerdere malen geslagen hebben, over een langere periode, die begon na het optreden van de Chileense ploeg op het voetbaltoernooi van Toulon in Frankrijk. Dagen later wordt de aanklacht ingetrokken, maar Reyes vraagt wel alimentatie, ze is namelijk in verwachting van Medel.

file_20092393432

3 januari 2009 – Medel is betrokken bij een ongeluk op Ruta 68, bij Viña del Mar. Speculaties van rijden onder invloed steken al snel de kop op, door Medel’s geschiedenis. Politieonderzoek wijst uit dat Medel naar alle waarschijnlijkheid in slaap is gevallen achter het stuur. De speler zelf geeft aan dat hij al een jaar niet gedronken heeft, en bloedonderzoek in de ambulance ondersteund dat er geen alcohol aanwezig was.

6 januari 2009 – In een interview met een sportblad geeft Medel aan wat zijn beroep zou zijn wanneer hij geen profvoetballer geworden was. “Waarschijnlijk was ik dan drugskoerier geworden.” Deze opmerkelijke uitspraak komt nadat hij uit het ziekenhuis wordt ontslagen, vanwege zijn ongeluk een paar dagen eerder.

3 februari 2009 – In Huechuraba, een wijk van Santiago, valt de 18-jarige Catalina Moral Reyes van het balkon van een appartement op de negende verdieping. Zij deelde dit appartement met Gary Medel. De oorzaak van de val is nooit duidelijk geworden. Medel wordt na dit incident door zijn club op de transferlijst geplaatst, en vertrekt in juli naar Boca Juniors, op huurbasis.

De laatste tijd is het rustig rondom Medel. Misschien dat het laatste incident hem eindelijk op de rails heeft gekregen. Op zijn spel is verder niks aan te merken, hij was een solide factor tegen Honduras, en gaat dat wellicht nog vaker zijn voor zijn ploeg op dit WK. We houden voor de zekerheid een oogje in het zeil.

Foto’s via El Mercurio Online en Deperu.com. Informatie via El Mercurio Online.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s