Komkommers van Oranje

Het is komkommertijd rondom het Nederlands elftal. Men speelt even niet, dus is het tijd om de resterende dagen te vullen met triviale feitjes en achtergrondverhalen waar geen enkele sportfanaat wat aan heeft. Toch?

alg_netherlands_celebrate

Zo opende het Algemeen Dagblad vandaag met het nieuws dat Wesley Sneijder overtuigd katholiek is geworden. Hij was overtuigd toen hij zag dat veel ploeggenoten van hem in Milaan kracht haalden uit het geloof. Maar, Wesley zou Wesley niet zijn als Yolanthe er niks mee te maken had. De Utrechter werd gedoopt, heeft een rozenkrans van Yolanthe gehad, bid daar iedere dag mee en SMS’t voor goede raad met de priester van Inter Milan.

Verder waren de vaste bankzitters aan het shoppen geslagen. Baanbrekend natuurlijk, mensen die gaan winkelen als ze even wat vrije tijd hebben. Net zo nieuwswaardig als het bioscoopbezoek van Ooijer, Van Bronckhorst en de zijnen. Robin Hood draaide, het verhaal van de geniale goedzak die stal van de rijken en gaf aan de armen. Het zou voor beeldvorming kunnen zorgen bij de internationals, die zich in een redelijk kansarm land bevinden en zo de geest krijgen om zich in te zetten voor een goed doel. Of voor motivatie op het speelveld, zodat de arme Nederlandse kijker de komende wedstrijd in ieder geval kan genieten van dit Oranje.

Ik wacht met smart op de reportage van morgen, waarin verteld wordt dat Stijn Schaars voor het slapengaan zestien rondjes draait tijdens het tanden poetsen, Sander Boschker altijd aan de linkerkant van het bed slaapt en hoe Khalid Bouhlarouz altijd zijn sokken aanhoudt onder de douche.

Nee serieus, deze nieuwsberichten zijn geweldig. De feitjesfreak in mij schreeuwt om dit soort verhalen. Hoe nuttelozer, hoe beter. Kom maar op met die verhalen, en vergeet vooral Bert van Marwijk niet. Wat zou de bondscoach bijvoorbeeld voor het slapengaan zeggen tegen zijn schoonzoon?

Foto via NY Daily News

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s