De Nederlandse haat voor Cristiano Ronaldo

Wij Nederlanders hebben over het algemeen een keiharde hekel aan Portugal. De ploeg van het Iberische schiereiland heeft dan ook voor de grootste recente voetbaltrauma’s gezorgd. Het ergste van alles is dat makkelijke vallen van ze. Als er één iemand is, die dat volgens ons tot in de puntjes beheerst, dan is het die arrogante kwal van een Ronaldo wel. Wat een misselijk ventje is dat.

cristianoronaldoportugal_957352

Het begint al met die verongelijkte kop van hem als hij weer een kans om zeep helpt. Ronaldo is nooit tevreden, zo lijkt het wel. Vervolgens gaat hij altijd op zoek naar de vrije trap als hij zich vastloopt, en vrijwel altijd krijgt hij deze ook van de scheidsrechter. Ronaldo wordt teveel in bescherming genomen.

Dan zijn er de trucjes. Altijd weer die trucjes. Veel show, weinig rendement. Ron Jans is er ook geen fan van. Ronaldo moet minder trucjes doen. Die oogkleppen af en de bal rond laten gaan. Maar het ergste is dat geklaag en gezeur. Ronaldo geeft de melancholische muziek van de fado de volledige betekenis.

Wat was het mooi hè, toen Bouhlarouz de zaag tevoorschijn haalde in 2006, en Ronaldo even liet schrikken. En wat zullen we smullen als het vandaag weer gebeurt. Het is jammer dat dé Spaanse beenhouwer bij uitstek, Carlos Marchena, op de bank zal zitten. Nee, wij Nederlanders zijn niet zo dol op Cristiano Ronaldo.

Dit is een column die een rancuneuze Nederlander zou kunnen schrijven. Neem het met een korreltje zout.

Foto van Skysports.com.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s