Wesley Sneijder kan onze Zidane worden

Vrijdag is het zover. De Zuid-Amerikaanse vijfvoudig wereldkampioen, en gedoodverfde titelkandidaat, neemt het op tegen onze Oranje furie. Het is tijd om onze ware kracht te tonen. Totaalvoetbal in optima forma. Combineren tot de Brazilianen er scheel van zien. Hun zwaktes moeten ten volle uitgebuit worden, als een bokser die weet dat zijn tegenstander een zwakke nier heeft. Maar hoe doen we dat? Nou, vraag het Zinedine Zidane.

bbczidane

De Franse baltovenaar met de Algerijnse roots versloeg op het vorige WK in de kwartfinale de Seleção, bijna in zijn eentje. De beste voetballer van zijn periode haalde in die wedstrijd een onnavolgbaar niveau, op zijn oude dag, op zijn afscheidstournee. Alsof hij Kaká en Ronaldinho wilde laten zien wie er de echte koning voetbal was.

Zidane schilderde zoals Picasso in zijn beste dagen. Onnavolgbaar, maar altijd met een zekere controle en een brok zelfvertrouwen waar je u tegen zegt. Wij Nederlanders schijnen ook zo iemand te hebben, maar die kiest zijn momenten. Wesley Sneijder kan onze Zidane worden tegen de Brazilianen.

Maar dan moet alles kloppen. Dan moet Sneijder laten zien waarom hij een publiekslieveling is in Milaan, en de bal durven af te leggen aan iemand die er beter voor staat. Dan moeten die vrije trappen eens een keer goed vallen. Want wanneer Sneijder zijn momenten kiest, dan is hij beslissend voor elke ploeg waar hij in speelt. Dan is hij, met recht, koning voetbal.

Foto van BBC.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s