Wie wil deze internationals hebben?

Tijdens het WK voetbal is het vaak rustig wat betreft transfergeruchten. Hier en daar is er wat nieuws, maar over het algemeen worden onderhandelingen uitgesteld tot na het toernooi, opdat spelers zich zoveel mogelijk kunnen focussen op nationale prestaties. Toch hebben sommige spelers tijdens het toernooi te horen gekregen dat clubs niet met ze verder willen. We behandelen er hier vijf, die totaal goed zijn voor 360 interlands. Het zijn niet de minste namen.

transfer_markt
Michael Ballack (98 interlands) kreeg tot zijn verrassing van Chelsea te horen dat men in Londen niet verder wil met de geblesseerde Duitse middenvelder. Met zijn ervaring en leiderschapskwaliteiten is hij een versterking voor de meeste Europese ploegen, en ook als wisselspeler zou hij voor de meeste teams niet misstaan. Bij Real Madrid bijvoorbeeld, waar hij herenigd wordt met Mourinho. Hij keert terug naar Duitsland, bij zijn oude club Bayer Leverkusen.

Joe Cole (54 interlands) is clubgenoot van Ballack, en kreeg ondanks zijn unieke technische kwaliteiten ook te horen dat er geen plaats meer was op Stamford Bridge. Cole is blessuregevoelig maar wilde desondanks een vet contract bij Chelsea, reden voor Abramovich en de zijnen dus om hem van de hand te doen. Joe Cole is evenals Ballack een speler die zo’n beetje overal terecht kan, maar waarschijnlijk binnen de landsgrenzen blijft. Zijn twee meest voorkomende bestemmingen zijn Arsenal en Manchester City.

William Gallas (82 interlands) zag zijn contract niet verlengd worden bij Arsenal. Hij was er al een paar keer in opspraak gekomen door openlijk kritiek te uiten op medespelers, maar zijn salariseisen waren eind mei zo gortig dat men besloot om Gallas te laten gaan. Niemand wil het eigenlijk zeggen, maar Gallas moet met pek en veren uit het Emirates vertrekken. Nu de Franse selectie ook nog eens op zijn kop staat, en Gallas weer één van de aanstichters is, maakt hij het wel erg lastig voor zichzelf. Voor zo’n besmeurde speler is het moeilijk om een leuke club te vinden. Wellicht dat Paris Saint-Germain hem oppikt?

Luca Toni (47 interlands) nadert op het moment van schrijven een akkoord over contractontbinding. De Italiaanse bomber heeft zijn hart meerdere malen gelucht in het afgelopen seizoen, waarbij hij de houding van coach Louis van Gaal hekelde. Een uitleenbeurt aan AS Roma bracht uitkomst, maar deze club wilde hem alleen overnemen als hij transfervrij mocht vertrekken. Nu dat toch lijkt te gebeuren, is Roma misschien niet meer geïnteresseerd, ze haalden immers Adriano al. Ook oud-werkgever Palermo heeft recent geïnvesteerd in twee spitsen (Pinilla, Maccarone), dus zullen aanbiedingen van andere teams moeten komen. Verwacht hem bij een club in de subtop, misschien wel bij Napoli.

Tot slot is er Robert Pirés (79 interlands). Villarreal verlengde het contract van de spelmaker niet nog een seizoen, hetgeen betekent dat hij ergens anders zijn laatste seizoen mag gaan spelen. Want dat hij doorgaat, is inmiddels een zeker gegeven. Een terugkeer naar zijn geboortestad Reims zou kunnen, maar wellicht dat Pirés hier te trots voor is. Dan biedt een club als Montpellier wellicht uitkomst. Voorlopig is er een concrete aanbieding van Birmingham City.

Oudere voetballers zijn vaak gewild vanwege hun ervaring, maar hebben ook hun haken en ogen. Een vet salaris is meestal het grootste obstakel, omdat de dertigers het vaak zien als de laatste kans om flink te cashen. Sta er dan ook niet van te kijken als een paar van deze vijf naar het Midden-Oosten trekken, om aan het strand te liggen en af en toe een bal te trappen.

Foto van Transfermarkt.de

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s