In Spanje gunnen ze Sneijder de Gouden Bal

Terwijl de laatste teams op weg naar de wereldtitel afvallen, is één ding duidelijk volgens Marca-journalist Emilio Contreras. Sneijder verdient de Gouden Bal te winnen dit jaar. Het is iedere vier jaar weer een keuze tussen een wereldkampioen en de beste voetballer van de wereld, zoals het was in 2002 met Ronaldo, in 2006 met WK-winnaar Cannavaro en in 2006 met Zidane. Maar ook als Nederland het WK niet wint, dan moet Sneijder deze prijs winnen, aldus de Spanjaard. Dat zou gerechtigheid zijn.

FBL-WC2010-MATCH09-NED-DEN-20100614-130259.jpg

“Sneijder was de sleutel tot succes in de treble die Inter Milan won. Zijn mogelijke concurrenten voor deze prijs zijn voer voor een heftige discussie. Niet Messi met 47 goals, noch Robben met zijn grootse seizoen bij Bayern, noch Villa met zijn mogelijke topscorerstitel op het WK moet de Gouden Bal winnen, maar Wesley Sneijder. “

Bondscoach Bert van Marwijk sprak volgens Contreras eerder al woorden die een jaar geleden nog vrij belachelijk leken, maar vandaag de dag zullen deze woorden een ‘Madridista’ pijn doen: “Ik zou Sneijder niet willen ruilen met Kaká.” De vorm van onze Wesley bevestigt deze uitspraak.

Wordt hij het ook echt?

Foto van Daily Mail

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s