Ricardo Carvalho stopt Madrileense geruchtenmolen

Real Madrid heeft zich voor de komende twee seizoenen verzekerd van de diensten van Ricardo Carvalho. De Portugese verdediger komt voor acht miljoen euro over van Chelsea, waar hij al eerder onder coach José Mourinho speelde. Zowel speler als coach zijn dolblij met de overgang. Carvalho liet al eerder weten “zelfs zwemmend” naar Madrid te willen komen, nu ‘The Special One’ er de dienst uit maakt. Met deze aankoop heeft Mourinho zijn gewenste verdedigende versterking. Nog veel belangrijker, er komt een einde aan de zinloze stroom van geruchten die Real Madrid met een verdediger linken.

eurolivesoccerinfo

Het is geen toeval dat ook deze aankoop uit de stal van makelaarsbureau Gestifute komt. Angel Di María en José Mourinho zelf zijn ook door het bedrijf vertegenwoordigd. Vandaar waarschijnlijk ook de eerdere geruchten omtrent Fabio Coentrão en Thiago Silva, die ook bij dit Gestifute ondergebracht zijn, en David Luiz, die eveneens een Portugese connectie heeft.

De Braziliaan David Luiz moest volgens zijn club Benfica een overweldigende 40 miljoen euro kosten, en zijn makelaar Giuliano Bertolucci speelde handig in op de interesse van twee van de meest vermogende clubs op de aardbol. Had Manchester City interesse, dan slingerde hij een bericht de media in dat Real Madrid zich gemengd had in de strijd om de verdediger. Had Real Madrid meer dan normale interesse, dan gebeurde hetzelfde vanuit Manchester. Het is een oud trucje om zo de speler ver boven zijn marktwaarde te verkopen, en het werkt jammer genoeg nog steeds.

Hetzelfde geldt voor de vermeende interesse in Thiago Silva, de centrale man van AC Milan. Tot deze zomer had niemand hem gezien als een topper in de Serie A, iemand die een verdediging kan leiden. Plots waren daar de geruchten van een mogelijke overgang naar Real Madrid. Silva werd, vermoedelijk ondersteund door Gestifute, de hemel in geschreven als de leider van een solide Milanese verdediging, die ook nog eens kon opbouwen. Hoewel hij voor een verdediger nog jong is (25 jaar), was dit dé nieuwe ster aan het front. Wie hem wilde hebben, diende te onderhandelen vanaf 25 miljoen euro. Dat is erg veel geld. Zeker voor een speler die er slechts één seizoen in Europa op heeft zitten, en dus nog moet bevestigen dat hij zulke bedragen echt waard is.

Een andere gegadigde voor de achterlinie was de Serviër Nemanja Vidic. Hij flirtte meermaals openlijk met Real Madrid, door te stellen dat hij een zonniger onderkomen zocht. Zijn zaakwaarnemers boden hem zelfs een keer aan bij de Koninklijke, waar men desondanks nul op het rekest kreeg. Prompt tekende Vidic bij in Manchester. Was hier een ‘tour de force’ geleverd om zo meer nullen op het salarisstrookje te krijgen?

Gelukkig, en dat zeg ik met nadruk, is men uiteindelijk terechtgekomen bij Ricardo Carvalho. Hij mag dan geen absolute uitblinker zijn als een Nesta, een Piqué, een Ferdinand, maar de Portugees staat altijd zijn mannetje. Bovendien is hij niet bang om de bal in zijn voeten te hebben, en dat is een erg belangrijke kwaliteit bij een aanvallend ingesteld elftal als Real Madrid. Dat hij dan acht miljoen kost, oké, dat is misschien iets te duur. Maar waren er werkelijk zoveel betere alternatieven, en hadden die dezelfde prijs-kwaliteitverhouding?

Mourinho en Real weten nu wat voor vlees ze in de kuip halen. Een ervaren leider, die heel goed weet wat hij wel en niet kan, en dus geen gekke dingen probeert uit te halen. Het is een tijdje geleden dat we zo’n speler in Madrid zagen.

Foto van Eurolivesoccer.info

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s