Ligt Mascherano in de koopjesbak?

Vandaag berichten diverse media over een mogelijke transfer van Javier Mascherano naar FC Barcelona. De club uit Catalonië zou vijftien miljoen euro overmaken, plus de diensten van Aliaksander Hleb. Dat is heel weinig geld voor de beste stofzuiger van het betaalde voetbal. Is dit alleen maar omdat de speler zelf zijn wens heeft uitgesproken om naar het zuiden te trekken, of zit hier meer achter?

yariganet

Het is vreemd dat Mascherano voor zo weinig geld weg kan bij Liverpool, zeker als je bedenkt dat men vorige zomer nog meer dan 50 miljoen euro voor hem wilde hebben. Maar, toch zou deze transfer kunnen gebeuren. Liverpool heeft met het aantrekken van Christian Poulsen al ingespeeld op een eventuele afwezigheid van de Argentijn. Echter, waarom zou je deze speler willen verkopen?

Mascherano is een briljante stofzuiger, die elke wedstrijd van vitaal belang is bij zowel zijn club Liverpool, als bij de nationale ploeg. Niet voor niets is ‘el Jefecito’ de aanvoerder van Argentinië. Als pure balveroveraar excelleert hij iedere keer. ‘Masch’ laat het allemaal zo makkelijk lijken.

Tegelijkertijd is Mascherano een speler die tijdens de wedstrijd nooit echt opvalt. Daardoor ga je hem pas opmerken, en wellicht ook waarderen, als hij een keer absent is. Het gat wat zo’n speler achterlaat, kan immens groot zijn. Claude Makelélé weet ervan.

Dan de bestemming. Barcelona is natuurlijk de droom van menig profvoetballer, en Mascherano vormt hier geen uitzondering op. De interesse van de Spaanse kampioen is er al sinds dat de Argentijn voor Corinthians speelde. Afgelopen zomer werd de interesse erg concreet, maar de vraagprijs van Liverpool was Barça uiteindelijk veel te gortig. De Catalanen betalen namelijk nooit meer dan 45 miljoen euro voor één speler.

Nu kan Aliaksander Hleb als pasmunt worden gebruikt. De waarde van de Wit-Rus wordt getaxeerd op tien miljoen euro, wat de totaalprijs van Mascherano grofweg 25 miljoen maakt. Met Hleb zou Liverpool eindelijk een directe vervanger krijgen van de vertrokken Yossi Benayoun en Albert Riera. Of hij echter zijn niveau van zijn Arsenal-periode haalt, is maar zeer de vraag. De jaren bij Barcelona hebben Hleb geen goed gedaan. Meer dan eens stond hij ongeïnteresseerd op het veld. Meer dan eens leek hij dronken in te vallen, met een waggelloopje waar menig pinguïn jaloers op zou zijn. De discotheken van Barcelona eisten zijn tol bij de Wit-Rus.

Voor Mascherano en Barcelona zou een transfer een win-win-situatie zijn. Mascherano kan er zeker van zijn dat hij prijzen gaat pakken met de Catalaanse club, terwijl Barcelona zijn opvolger voor Yaya Touré binnenhaalt. Voor deze prijs is hij een koopje.

Foto van Yariga.net

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s