Dit Real is er nog lang niet

Woensdagavond was de vreugde groot in het Bernabéu. Real Madrid speelde groepsgenoot Ajax het snot voor de ogen, en de Amsterdammers mochten van geluk spreken dat het slechts 2-0 bleef. Hoe anders was het zaterdag, toen Real stond te zwijnen in Baskenland. Vooral in de eerste helft was tegenstander Sociedad veel sterker, maar vooral gretiger. In de tweede helft werd dit enigszins rechtgezet, en er werd uiteindelijk fortuinlijk gewonnen. Echter, dit Real is er nog lang niet.

angel-di-maria-real-madrid

De scherpte die woensdag in overvloed aanwezig was, ontbrak in Anoeta totaal bij de Merengues. Zodoende kon het dat Sociedad in de eerste helft op Real leek, en Real op haar tegenstander van woensdag. Meermaals werd de ploeg van José Mourinho van het kastje naar de muur gestuurd, onder aanvoering van de 19-jarige Griezmann, die met veel bravoure knap stand hield tegen de grote namen.

De personificatie van het zoekende Real was, zoals vaker dit seizoen, Cristiano Ronaldo. De Portugees steekt absoluut niet in vorm, en worstelde meermaals met zichzelf en de bal. Hoe ironisch was het dan ook dat de 1-2 juist van zijn voet kwam, maar niet voordat het schot in de muur werd gekraakt door zijn eigen verdediger Pepe. Het is te hopen dat dit doelpunt wat druk van zijn schouders afneemt, en dat Real snel weer de echte Ronaldo te zien krijgt. Anders kun je net zo goed een ander opstellen, want in deze vorm helpt Ronaldo zijn ploeg allerminst.

José Mourinho lijkt dat echter niet van plan. Hij wachtte in mijn ogen veel te lang om vers bloed in te brengen. Achteraf beklaagde hij zich over het feit dat Real al zaterdag moest spelen, zijn spelers zouden daardoor niet met dezelfde intensiteit kunnen spelen. Pas dan ook een paar mutaties toe in je opstelling, met spelers die wel fit genoeg zijn.

Aan het einde van de dag telt echter het resultaat, en dat is dat er drie punten mee naar Madrid gaan. Op naar volgende week, wanneer Real thuis in eigen stadion Espanyol ontvangt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s