De omhaal: Beter dan Berbatov?

Soms is het belangrijk om even stil te staan bij de geneugten van het voetbal. Heel af en toe komt er een doelpunt voorbij dat tot de verbeelding spreekt, zoals de omhaal van Dimitar Berbatov tegen Liverpool van afgelopen zondag. Maar Berbatov was dit weekend niet de enige die van zich liet spreken met een zogeheten ‘bicycle kick’. Drie anderen deden hem na. Een compilatie.

61260922

Als eerste was er de Finse meester Jari Litmanen. Op 39-jarige leeftijd speelt hij nog steeds op een professioneel niveau in zijn thuisland, bij FC Lahti. De begaafde technicus van weleer mag dan wat van zijn snelheid verloren zijn, de techniek en controle heeft hij nog altijd. Met zijn ploeg op 1-1 in een belangrijk uitduel in de Finse competitie, zorgt Litmanen in de slotminuten voor een geweldige treffer. De beelden spreken voor zich.

Dan is er de Braziliaanse spelmaker Diego, die na een mislukt avontuur bij Juventus terug is in Duitsland, en die terugkeer opluistert met zijn eerste doelpunt voor werkgever Wolfsburg. En hoe. De voorzet van Dzeko leek iets te hard te zijn voor de nummer tien, maar met een uiterste inspanning werkt hij de bal subliem tegen de touwen. Dat is wat je noemt een lekkere binnenkomer.

In Oekraïne was wellicht de mooiste omhaal te bezichtigen. De volledig onbekende Nigeriaan Charles Nevuche wist daar de schijnwerpers op zich gericht, bij een duel in de tweede divisie. Amper 1100 toeschouwers waren getuige van deze wonderschone treffer, die het boekje gaat als één van die prachtige goals die je absoluut niet gezien zou hebben. Nevuche zet zichzelf en zijn club hierdoor nadrukkelijk op de kaart.

De meest bekende omhaal van dit weekend, was die van Berbatov in de topper tegen Liverpool. De Bulgaar is al vaak onderhevig geweest aan kritiek, vanwege zijn nonchalante instelling en lakse spel, maar kan door afgelopen zondagmiddag weer op een bak krediet rekenen van de United-fans. Zijn drie goals hielpen de ‘Red Devils’ langs hun gezworen vijand en de tweede treffer van Berbatov was ongetwijfeld de kers op zijn eigen taart. Een omhaal uit het boekje, onderkant lat binnen. Op het hoogste podium moet je het toch maar even doen, en Berbatov deed het.

Wat vinden jullie de mooiste omhaal? Laat je mening horen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s