Toto Schillaci wordt maffiabaas

Salvatore Schillaci heeft zijn beste voetbaljaren al een tijdje achter  zich liggen. De voormalige international en held van het WK van 1990  stopte in 1999 als prof, en heeft sindsdien een voetbalschool geopend in  zijn geboorteplaats Palermo. Dit jaar gooit hij het echter over een  heel andere boeg. Hij wordt maffiabaas.
<p style=”text-align: center;”><img title=”schillaci-salvatore” src=”http://www.catenaccio.nl/wp-content/uploads/2010/10/schillaci-salvatore-470×320.jpg&#8221; alt=”schillaci-salvatore” width=”470″ height=”320″ /></p>
<p style=”text-align: left;”><!–more–>In het derde seizoen van de televisieserie ‘Squadra anti-mafia-Palermo  oggi’ speelt de inmiddels 45-jarige Schillaci een maffiabaas op zijn  geboortegrond. Hijzelf predikt echter een ander geloof. “Ik ben absoluut  tegen de maffia.”</p>

Zullen we hem ooit zien in een smoking op de rode loper in Cannes of  Venetië? Zeg nooit nooit, zoals ook de carrière van de spits is gelopen.  Vanaf het moment dat hij de ster werd tijdens het WK van 1990, is  Schillaci nooit echt uit de spotlights verdwenen. Eerdere optredens in  ‘Isola dei Famosi’, de Italiaanse versie van Expeditie Robinson, en  ‘Amore, bugie, e calcetto’ smaakten volgens de ex-prof naar meer.

Inspiratie kreeg Schillaci van de klassiekers onder de gangsterfilms;  The Godfather en Heat. “Deze wereld van acteren fascineert me. Ik heb nu  echt een acteerrol te pakken.”

<img title=”2706013-300×145″ src=”http://www.catenaccio.nl/wp-content/uploads/2010/10/2706013-300×145.jpg&#8221; alt=”2706013-300×145″ width=”300″ height=”145″ />

Schillaci met Robert de Niro

Naast zijn optreden op het beeldscherm, wordt hij ook nog wel herinnerd  om de opmerking die hij maakte als speler van Juventus, op 11 november  1990. Schillaci kreeg het aan de stok met Bologna-speler Poli, en beet  hem toe: “Ik laat je neerschieten.” De uitspraak bracht een controverse  op gang rond zijn persoon. Twintig jaar later wil Schillaci er echt een  streep onder zetten. “Poli stond op mijn tenen en spuugde in mijn  gezicht. Ik heb een wedstrijd schorsing uitgezeten voor die uitspraak,  hij kreeg er twee. Daarmee is het klaar.”

Zijn gevleugelde uitspraak heeft deze keer meer lading dan ooit, omdat  het in de serie ook daadwerkelijk kan gebeuren. Hij is dit keer echt de  baas.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s