Pedro Leon zet zichzelf buitenspel

Het leek zo mooi voor Pedro Leon. De 23-jarige middenvelder werd deze zomer van Getafe naar Real Madrid gehaald, voor een bedrag van tien miljoen euro. Hij gold als een veelbelovende aankoop, temeer omdat hij ook nog eens Spanjaard was. Amper twee maanden later is het sprookje vrijwel voorbij, door zijn eigen toedoen.

spo_pedro
Na avonturen bij kleine clubs in Spanje, tekende Pedro Leon deze zomer bij een echte topclub. Dat hij daar niet misstond, liet hij zien in de voorbereiding. Pedro was telkens één van de uitblinkers aan de zijde van de Madrilenen, en liet zien dat men niet volledig van Sergio Ramos afhankelijk hoeft te zijn als het op voorzetten aankomt.

Dan komt echter het reguliere seizoen. Op trainingen maakt de nieuwe aanwinst af en toe een lakse indruk. Bij een trainer als Mourinho, die gefocust is op arbeid en inzet, kun je dat beter niet doen. Daardoor belandt Pedro Leon al vroeg in het seizoen op de bank. Het seizoen is nog lang, dus hij kan zich nog terugknokken.

Tegen Levante krijgt hij instructies van zijn coach, maar eenmaal in het veld lijkt hij die plots vergeten. Real speelt met 0-0 gelijk bij de promovendus. In de pers wordt Pedro Leon aangehaald als één van de betere spelers. Het maakt de speler overmoedig. Aan vrienden in de selectie laat hij ontvallen dat hij tegen Auxerre in de basis zal starten. Dit is tegen het zere been van trainer Mourinho. De Portugees reageert furieus op deze volgende misstap, en neemt de Spanjaard niet mee naar Frankrijk.

Op een persconferentie voor het duel wordt Mourinho gevraagd naar het ontbreken van Pedro Leon. Voor hem is het duidelijk. Om tactische redenen is Pedro er niet bij. Verdere vragen over het onderwerp hebben geen zin, want Pedro is geen Maradona. Hij ondermijnt met zijn gedrag het groepsproces dat Mourinho te allen tijde bewaakt.

Het zijn uitspraken die Pedro Leon pijn doen, en hij gaat dan ook op bezoek bij zijn oude trainer van Getafe, Michel. De derde misstap op rij lijkt de middenvelder nu fataal te worden. Hij staat voorloig buitenspel, en huisorgaan Marca is al begonnen met hem naar buiten te schrijven; het komt op zaterdag met de mededeling dat AC Milan hem wel wil ophalen in de winter.

De broer van wielrenner Luis Leon Sanchez moet snel beseffen waar hij mee bezig is. Zo niet, dan zet hij zichzelf verder buitenspel.

Foto van Arabnews.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s