Neem Liverpool toch over!

Liverpool zit in zwaar weer. Op Anfield, waar internationals Dirk Kuijt en Ryan Babel spelen, kampt men momenteel met een schuld van 320 miljoen euro. Mocht de club niet worden overgenomen voor 15 oktober, dan zal de club failliet worden verklaard. Een overname bij de Engelse club lijkt daardoor onvermijdelijk.

liverpool

Mocht de club niet in staat zijn om haar schuld af te lossen voor 15 oktober, dan zal de gerechtelijke procedure worden gestart om de club financieel bankroet te verklaren. Dit heeft de Royal Bank of Scotland, verstrekker van de grootste lening die Liverpool uit heeft staan, eerder deze week bekend gemaakt. Een beslissing als deze betekent niet alleen een financieel onzekere toekomst. Ook op sportief vlak zal er ingeleverd worden, omdat de Engelse voetbalbond FA van plan is om de club negen punten in mindering te geven, mochten zij niet in staat zijn om aan de betaling te voldoen.

Voorzitter Martin Broughton had Liverpool dan ook voor een bedrag van 343 miljoen verkocht aan de Amerikaanse investeringsgroep New England Sports Ventures, uit Boston. Zij beheren onder meer de honkbalfranchise Boston Red Sox. Die deal is echter nog verre van zeker, omdat de huidige twee eigenaren van Liverpool, Tom Hicks en George Gillet, het bod te laag vinden. Hierdoor verzetten zij zich tegen deze verkoop, en moet een rechtszaak uitsluitsel geven. Je zou denken dat de twee Amerikanen met een winst van zo’n 100 miljoen in hun handjes mogen knijpen.

Maar dat is nog niet alles. De Singaporese miljardair Peter Lim heeft zich vandaag gemeld als geïnteresseerde partij. Zijn eerste bod was circa twintig miljoen hoger dan dat van NESV. Hicks en Gillet hebben ook dit bod van tafel geveegd. Lim heeft recentelijk zijn aanbod verhoogd naar 412 miljoen euro, en het lijkt een kwestie van tijd voordat dit aanbod geaccepteerd wordt door de huidige eigenaren.

Saillant detail in deze zaak is dat de Singaporees Lim in zijn eigen land een reeks barretjes en clubs bezit, die het thema Manchester United uitdragen. Zullen de fans van Liverpool, die hun club aan de rand van de afgrond zien bungelen, het over hun hart kunnen verkrijgen dat zo iemand de nieuwe eigenaar wordt van hun favoriete vrijetijdsbesteding?

Er is licht aan het einde van de tunnel, maar dan moet de clubleiding snel handelen, en hun eergevoel aan de kant zetten. Alleen dan wordt Liverpool gered.

Door Hein en Gino

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s