GSBW 7 behoudt vorm

Op een zeer zonnige zondag 10 oktober moest het sterrenteam van GSBW 7 de wei in voor de thuiswedstrijd tegen SVSOS 4. Een oude bekende, waar vorig seizoen ook al tegen gespeeld werd. Uit werd er toen in de eerste wedstrijd van het seizoen met 0-7 gewonnen, waarbij Paul van den Heuvel een hattrick maakte. De thuiswedstrijd was echter een ander verhaal. Het totaal uit vorm zijnde GSBW 7 ging er hard op tegen een veel mindere tegenstander, en verloor met 1-2. Dat moest deze zondag rechtgezet worden.

Het enige ongemak dat de thuisploeg vooraf kende, was de blessure van Harm van Broeksteeg, die naar alle waarschijnlijkheid een paar maanden moet toekijken met een nog onbekende kwetsuur aan de enkelbanden.

Vanaf de aftrap kreeg gelegenheidslinksback Gino van Montfort een schop te verwerken, die hem gedurende de rest van het duel parten zou spelen. Uit de daaropvolgende vrije trap, werd de bal even later door hem diep gegeven. Marco de Jong pikte op en rondde knap af in de lange hoek, waardoor GSBW al snel op een 1-0 voorsprong stond.
Daarna kregen de blauwwitters een reeks aan kansen waar men u tegen zegt, maar wisten zij deze, mede door het terugkerende probleem van tunnelvisie niet te verzilveren. Ammie de Leuw was nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn imitatie van Bruce Lee, na een perfecte voorzet, miste op een haar na het doel. Koen Naber wist de zoveelste kans, na prima en onzelfzuchtig voorbereidend werk van Ammie wel op waarde te schatten, en tekende vrij eenvoudig 2-0 aan. Vlak voor rust werd het ook nog 3-0 door de opstomende Teun van Riel, die zijn afstandsschot via een speler van SVSOS in het doel zag belanden.

SVSOS was slechts één keer gevaarlijk geweest in de eerste helft, waarbij John van Pelt en Stefan Pols achtereenvolgens redding brachten. Met een 3-0 voorsprong werden de dampende kleedkamers van Sportpark d’n Kuil opgezocht. Coach Toon van Zundert predikte in de rust vooral om het verstand erbij te houden, en niet in te gaan op de soms grove charges van de tegenstander. Voetballend was GSBW veel beter.

Dit bleek meteen in de tweede helft. In de eerste vijf minuten werd de voorsprong van de thuisploeg uitgebouwd naar 5-0. Twee keer was het Tom de Wild, die eerst een combinatie goed afrondde, en daarna prachtig via de onderkant van de dwarsligger binnenkopte uit een uitstekende corner van Marco de Jong.

SVSOS was na deze snelle uitlooppoging verbouwereerd, wat leidde tot nog meer kansen voor het zevende.

De al weken uitstekend spelende Ferrari op rechts, Sibe Paulussen, mocht ook delen in de feestvreugde, nadat hij met een geplaatst schot de keeper op het verkeerde been vond en 6-0 aantekende. In de tussentijd wist de verder prima spelende Stefan Pols het voor elkaar te krijgen om de bal van twee meter over het doel te krijgen, ondanks dat hij niemand naast, voor, achter, onder en boven zich had. Hij krijgt bij deze de eerste Ammie van de Week uitgereikt, de wisseltrofee voor de grootste misser van de wedstrijd.

Door de ruime voorsprong, mede mogelijk gemaakt door het goede jagen van de complete voorhoede, mocht Teun van Riel weer eens op avontuur. Ditmaal vond hij weer het net, en vierde zijn tweede doelpunt en dus de 7-0 wederom met het bekende toneelstukje: pindakaas en hagelslag.

SVSOS stond nog met het zweet op het voorhoofd, toen Dave Santegoets op rechts diep werd gestuurd. De ‘Buik’ nam aan en zag een gapend gat voor zich. Hij twijfelde geen moment, zette zijn gewicht achter de bal en met een sublieme knal eindigde het leer vol in de kruising van de verbouwereerde SOS-doelman. 8-0 betekende een recordoverwinning in het huidige seizoen, want ook in de laatste minuten van het duel bleef de verdediging gemakkelijk overeind, mede door uitstekend sleurwerk van de zeer gewaardeerde uitzendkracht Roel Beckers.

Het komende duel wordt bij Audacia gespeeld, voor de jongens van het zevende de grote onbekende uit deze competitie. Zij wonnen met 5-0 van SVSOS, maar verloren met 3-0 van Beerse Boys en kregen afgelopen zondag een pandoering van jewelste bij onze oranjeblauwe buren, waar ze na een afdroogpartij van 7-0 met nul punten naar huis mochten. Een ploeg waar geen pijl op te trekken is dus. Focus is het toverwoord.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s