Zevende zwijnt, maar wint wel

Op een gure zondagmorgen in oktober was Audacia 6 de eerste serieuze tegenstander van GSBW dit seizoen. In een wedstrijd die ontsierd werd door overtredingen trokken de Goirlenaren met 2-3 aan het langste eind. Zwaarbevochten, maar de punten zijn weer binnen.

Vooraf was de voorbode van een zware ochtendpartij al te zien. Diverse spelers uit het zevende hadden fysieke dan wel mentale ongemakken, wat ongetwijfeld met de activiteiten van de nacht ervoor te maken had. Veelzeggend was het dan ook dat aanvoerder ‘Tattoo’ Johnny uit bed gelicht moest worden door Paul van den Heuvel. “Het enige dat leeft hier, is de hond”, aldus HP nadat hij herhaaldelijk aan had gebeld bij huize Van Pelt.

De Blauwwitters zijn vanaf de aftrap geen schim van de ploeg die vorige week alle facetten van het spel domineerde. Met kwakkelballen hier en daar maakt het team zich het onnodig moeilijk, en het is Audacia dat hiervan weet te profiteren. Een schotje van afstand wordt gepromoveerd tot treffer, nadat keeper Van Pelt het leer te laat op zich af ziet komen, en de voltallige uitploeg weigert in te grijpen om deze halve kans af te weren. Makke lammetjes, u kent ze wel. Zo begon GSBW aan deze wedstrijd.

Tijd om daar wat body tegenover te stellen, dachten enkele spelers van het zevende. Zij lieten zich gelden door een aantal tackles die op het randje van het toelaatbare waren. Audacia beklaagde zich meer dan eens bij de scheids over deze overdreven felheid. Op zo’n moment blijkt de verbale kracht van dit zevende, want met een vakkundige scheldkanonnade werd de tegenstander vervolgens afgekafferd, in de hoop zo het moraal bij GSBW te herstellen.

Na een sterk begin in de openingsminuten, waarin GSBW enkele goede aanvallen weigert om te zetten in doelpunten, komt eindelijk de bevrijdende 1-1 op het scorebord. Een goede bal van achteruit van Kevin van Houtum zorgt ervoor dat Koen Naber op de zestien aanneemt, zijn twee verdedigers afschudt, en vervolgens binnenschiet. Een koud kunstje eigenlijk, toch Koen?

Uit een corner is het vervolgens weer raak voor de Blauwwitters. Nadat William van Zundert vakkundig de mobiliteit van de keeper beperkt, kopt Stefan Pols, ondanks een zwaar bonkend hoofd door katerkoppijn, de 1-2 tegen de touwen. Zijn vreugde-uitbarsting is er eentje in het rijtje oerkreten. Eindelijk scoort hij dit seizoen de goal waar hij al zo lang naar op jacht is.

Maar dan slaat Audacia opnieuw toe. Half ingrijpen door Van Montfort leidt uiteindelijk tot een rommelsituatie voor de eigen zestien, waardoor Audacia weer op eenzelfde positie de bal oppikt en binnenlegt. Twee halve kansen, twee goals. Bijzonder effectief.

De tweede helft is koud begonnen, als de “sterspeler” van Audacia ter aarde stort. Met een gil die ze tot in Reusel hebben kunnen horen, gepaard met veel misbaar, stort deze spits ter aarde na een kleine tik van Dave Santegoeds. De spits kan niet verder, waardoor de ‘Buik’ weer een streepje op zijn muur kan zetten. Weer een tegenstander vakkundig uitgeschakeld. Hugo Borst plaatst hem al in het rijtje Nigel de Jong.

Saai, zo zou het tweede bedrijf wellicht het beste genoemd kunnen worden. Aan beide kanten zijn er bijzonder weinig kansen te noteren. Toch slaat GSBW toe, na weer een prima corner van Marco de Jong. Opnieuw is William van Zundert de bliksemafleider, waarna Tom de Wild net als vorige week uitstekend raak kopt. Het is duidelijk dat er in de zomer op dit soort talent gescout is.

Keeper Van Pelt moet nog een aantal keer in actie komen, maar houdt zijn kooi verder schoon. Na het laatste fluitsignaal is men vooral opgelucht dat er gewonnen is. De derde plek blijft zo behouden, en door het verlies van VOAB thuis tegen Hilvaria komt de rivaal uit Goirle zelfs op drie punten achterstand te staan. Een vitaal gaatje, met het oog op het moeilijke programma van het zevende.

Zondag 24 oktober wacht nummer tien Oirschot Vooruit, in weer een uitwedstrijd. Om 12:00 uur wordt er afgetrapt.

Advertenties

One thought on “Zevende zwijnt, maar wint wel

  1. Zo die William van Zundert klinkt wel als de ideale verdediger om met corners mee naar voren te sturen.
    Iets van het Kaliber Berlijnse muur voor de Keeper en de mindere spelers kunnen profiteren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s