Scenario’s voor Wayne Rooney

Na een turbulent weekend in Manchester kwam de geruchtenmolen al snel op gang. Wayne Rooney, de eens zo onbetwiste aanvalsleider van United, zou dreigen met een vertrek bij zijn huidige werkgever. De Engelsman is al een tijdje uit vorm, en werd door manager Ferguson op de bank gehouden voor het duel met West Bromwich Albion. Slechts twintig minuten mocht Rooney opdraven. Dat was tegen het zere been van de Liverpoolse vedette, die zich meer dan ooit ongelukkig voelt in Manchester. Of hij in Engeland blijft, is dan ook niet te zeggen. In deze situatie zijn er drie mogelijke scenario’s.

rooney
Scenario 1: Rooney blijft bij United

In dit geval is de soap rondom Rooney het zoveelste voorbeeld van spierballentaal in de voetballerij. Teamgenoot Nemanja Vidic bediende zich er vorig jaar nog van, door te zeggen dat hij naar Real Madrid wilde. Prompt tekende hij binnen een week een sterk verbeterd contract. Het zijn spelletjes die de zaakwaarnemers van spelers tot in de puntjes toe beheersen. De media pikt dit soort valse geruchten maar wat graag op, om, al dan niet in samenwerking met de zaakwaarnemer, druk uit te oefenen op de werkgever. Rooney zal ‘gewoon’ blijven, een verbeterd contract tekenen en nog vele doelpunten maken voor de ‘Red Devils’. Arsène Wenger en José Mourinho verwachten dit scenario.

Scenario 2: Overstap binnen Engeland

Rooney sluit aan in een lange rij van spelers die wel eens in de clinch hebben gelegen met manager Ferguson. Elk van die spelers koos op een gegeven moment het hazenpad, dus gezien de ‘traditie’ zou Rooney dit ook doen.
Vertrekt hij werkelijk, dan zijn er binnen Engeland drie clubs die hem binnen kunnen halen. Manchester City, Chelsea en Liverpool. City heeft financieel gezien de beste papieren, maar de overstap naar de eeuwige rivaal kan Rooney duur komen te staan. Bovendien moet hij dan concurreren met een overvloed aan aanvallers, iets waar Rooney wellicht geen trek in heeft.
Chelsea heeft op haar beurt goede hoop op de komst van Rooney. Abramovich wil voor echte sterren best de portemonnee trekken. Bovendien zijn Drogba en Anelka aardig op leeftijd, en is Rooney het soort speler die het gat van deze twee aanvallers kan opvangen.
Liverpool weet zich gesterkt door de recente overname door NESV, waardoor er een zak geld beschikbaar is. Echter, door het Everton-verleden van Rooney is het niet waarschijnlijk dat hij hierheen zal vertrekken.

Scenario 3: Op naar het buitenland

Gezien de recente ontwikkelingen is het ook best eens mogelijk dat Rooney het over een totaal andere boeg gooit, en zijn heil in het buitenland zoekt. Weg van de Engelse roddelpers, die ieder detail over de bonkige spits zonder pardon publiceert. Of het nu een rel met Cristiano Ronaldo betreft, of een slippertje met een dame van lichte zeden, alle vuile was komt er naar buiten.

In het buitenland zijn er slechts drie clubs die de komst van Rooney kunnen bekostigen. Één daarvan, Barcelona, kunnen we eigenlijk al doorstrepen. Zij haalden afgelopen zomer David Villa voor de spitspositie, en zullen niet weer bereid zijn om zoveel uit te geven aan een speler, waarvan het bovendien nog niet eens bewezen is dat hij gaat renderen in de Spaanse competitie.
Zolang Florentino Perez voorzitter is, zal Real Madrid altijd gelinkt worden aan de grootste voetballers van de wereld. Bij Rooney is dit niet anders. Gezien de vorm van het team van Mourinho is het echter niet waarschijnlijk dat Rooney naar Madrid vertrekt. Higuain is de onbetwiste eerste spits, waardoor Rooney automatisch bankzitter zou worden. Ondanks dat, laat Mourinho vandaag weten dat ze hem altijd mogen bellen als Rooney daadwerkelijk vertrekt bij Manchester United.
De derde club uit het buitenland, die de komst van Rooney zou kunnen bekostigen, is Internazionale. De Champions League-winnaar zag in de afgelopen zomer Juventus en AC Milan met rasse schreden dichterbij komen, en heeft al eerder aangegeven dat het zich in de winter drastisch wil versterken. De situatie van Rooney moet hen dus ongetwijfeld deugd doen. Trekt voorzitter Moratti weer de portemonnee om de dure successen van de afgelopen tijd te blijven bekostigen?

Drie mogelijke scenario’s, zeven mogelijke bestemmingen. Rooney heeft een ruime keuze uit verscheidene topclubs. Voor elk scenario zijn plus- en minpunten te bedenken. Kiest hij uiteindelijk met het verstand, of laat hij zijn emoties, en daarmee zijn woede richting Sir Alex Ferguson, de vrije loop? Gezien zijn verleden zou je geneigd zijn om het laatste te zeggen.

Wat denken jullie?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s