Zwak zevende zet door

Het was niet mooi, maar wel voldoende. Uit bij Oirschot Vooruit boekte het zevende na 90 vermoeiende minuten alweer de zesde overwinning van het seizoen. Na zeven duels staat de teller op 19 punten, en met deze vorm moet het mogelijk zijn om het beste resultaat tot dusver, 28 punten, ruimschoots te halen.

Al vroeg kwam de ploeg uit Goirle op voorsprong, door een diepe bal van linksback William van Zundert op de teruggekeerde Sibe Paulussen. De Ferrari deed zijn bijnaam eer aan, en wist de bal keurig af te leggen op een geheel vrijstaande Thijs Janssen. ‘Sjaans’ wist wel raad met het buitenkansje, en tekende de 0-1 aan voor de Blauwwitters.

De eerste de beste mogelijkheid voor thuisploeg Oirschot leverde echter ook een doelpunt op. Op een vrijwel identieke manier als de twee tegengoals van vorige week, werd ook hier een schotje van buiten de zestien het zevende fataal. 1-1, overnieuw beginnen.

In het duel waren de hoogtepunten schaars. Oirschot verraste met een omhaal van hun sterspeler, die hiermee zijn eigen ploegmaat ondersteboven schopte. GSBW sloeg vervolgens toe. Paul van den Heuvel wist een diepe bal op waarde te schatten, en zorgde voor de overigens verdiende 1-2 voor GSBW.

De eerste helft werd vervolgens nog ontsierd door een opstootje, dat ontstond na een tackle van Oirschot op hun eigen zestien. De collectieve boodschap van GSBW was hier dat niemand aan onze spelers komt, en zeker niet op zo’n manier, maar de uiting hiervan verdient nog enige oefening. Laat je mentaal niet uit de wedstrijd halen, en zorg ervoor dat je zulk soort dingen voetballend afstraft.

De uitstekend fluitende scheids, die het duel goed aanvoelde, gaf het rustsignaal, waarop een oudere speler van Oirschot Vooruit het nodig vond om verhaal te gaan halen bij ‘Sjaans’. Met de gevleugelde uitspraak “Wilde gij een uitvaart?” trok hij de aandacht van onze aanvaller, die verbaasd naar de kalende grijze man draaide. De senior balde zijn vuisten, ging in een bokshouding staan en moedigde aan om dan maar een partijtje te gaan knokken in de catacomben. Gelukkig wisten beide teams verder het hoofd koel te houden, en werden na woordenwisselingen over en weer de kleedkamers opgezocht.

In de tweede helft was er weinig reden tot opwinding. Kansen voor beide teams bleven nagenoeg uit, en nadat Koen Naber de keeper op zijn weg vond, terwijl naast hem teamgenoot Ammie de Leuw helemaal vrij stond, wisten beide ploegen helemaal niks meer te creëren.

De scheidsrechter liet zich nog gelden door Stefan Pols vijf minuten uit het veld te sturen voor een onbesuisde charge. Deze afkoelperiode deed Pols zichtbaar goed, want niet veel later wist hij de vijandige zestien in te dribbelen. Daar werd hij neergehaald, waarna de arbiter resoluut naar de stip wees.

Met een vreselijk lelijke penalty, die halverwege het midden ingeschoten werd, bezegelde Teun van Riel deze wedstrijd met een 1-3 score voor de uitploeg. Scoren is scoren en winst is winst, daar moet je verder geen woorden aan vuil maken.

Zondag wacht VOAB in de eerste dorpsderby van dit seizoen. Om 12:00 uur wordt er afgetrapt op Sportpark D’n Kuil. GSBW speelt een thuiswedstrijd, die na eerdere remises vorig seizoen, gewonnen moet worden. Kom deze helden aanmoedigen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s