Zevende neemt afstand van subtop

Lang was er twijfel over het al dan niet doorgaan van de wedstrijd van zondag. Het zevende moest op het eigen sportpark d’n Kuil aantreden tegen de rivalen van Hilvaria, die overigens schromelijk te laat op kwamen dagen omdat ze hun shirtjes in eerste instantie vergeten waren. Eigenlijk was dit een affiche van een onvervalste topper, de nummers twee en drie. Eigenlijk was er deze zondag ook meer tegenstand verwacht. Het zevende won, met 5-1. Dik verdiend.

Beide teams traden aan op een nat en doorregend sportpark d’n Kuil, niet te verwarren met zwembad Waterspoor op een goede zomerse middag. Veld twee deed meer denken aan de moerassen van Vietnam dan aan een echt voetbalveld, waardoor het zevende zich genoodzaakt zag om niet hun wekelijkse sambavoetbal te spelen.

In het koude, gure weer van de eerste helft wisten de mannen in het blauwwitte tenue de score te openen, na goed veroverend werk van Teun van Riel, die met een heerlijke steekpass de snelle Thijs Janssen bediende. Die rondde koelbloedig af, iets wat we de laatste weken niet gewend zijn van het zevende.

In de resterende tijd van de eerste helft kreeg GSBW kans op kans, waar Hilvaria slechts één echte mogelijkheid wist te creëren. ‘Tattoo’ Johnny van Pelt hield zijn kooi echter vakkundig schoon. Ongetwijfeld was dit een actie waar hij het warm van kreeg, want met de temperatuur van zo’n 8 graden, en een vervelende slagregen gedurende de eerste 45 minuten, was het allesbehalve aangenaam voetballen, zeker wanneer je weinig te doen had.

Tijdens de theepauze was er onduidelijkheid over het uitspelen van de wedstrijd, daar scheidsrechter Jan van Cranenbroek de staat van het veld dermate slecht vond, dat verder spelen een gevaar zou vormen. Gelukkig werd deze suggestie door beide teams niet ondersteund, waardoor men toch mocht opdraven voor de tweede helft.

In die tweede helft startte de tegenstander sterk. GSBW had moeite om de aanvallen van Hilvaria te neutraliseren, mede door een gebrekkig centraal middenveld, waar aanvoerder Tom de Wild verzoop tussen de opkomende groene mannetjes. Geheel tegen de verhouding van de helft in viel echter de 2-0 voor het zevende, toen een schot van afstand niet geheel klem werd gepakt door de Hilvarenbeekse keeper. Dave Santegoeds wierp zich letterlijk op de bal, die na een flipperkastbeweging in de voeten van Tom de Wild eindigde. Die wist zich wel raad met het buitenkansje, en tekende van pakweg 16 meter voor een veilige marge van twee doelpunten.

Vervolgens was het zevende weer in staat om haar oude spel uit de eerste helft op te pakken. Marco de Jong kreeg het publiek op de banken door een wondergoal. Hij volleerde de bal vakkundig van een meter of 30 via de onderkant van de lat achter de verbouwereerde keeper. Met 3-0 leek de wedstrijd gespeeld.

Leek, want een sterk genomen vrije trap werd via de buik van een inlopende Hilvariaan in het doel gewerkt voor de 3-1. De eer was gered, maar Hilvaria was op zoek naar meer. Dat de goal zo lelijk was, dat zelfs onze hardcore hooligan Ninthe de doelpuntenmaker belachelijk maakte, doet niet ter zake. Hij telt nog altijd.

Doordat Hilvaria naarstig op zoek was naar nóg een aansluitingstreffer, kreeg het zevende flink wat ruimte te benutten op het middenveld. Dit werd zeer goed uitgespeeld. De jarige Stefan Pols tekende na een prima aanval voor de 4-1, en Marco de Jong verstevigde de voorsprong en zijn topscorerspositie met een stiftje over de arme keeper voor een 5-1 eindstand.

De zege was uiteindelijk makkelijker dan gedacht, maar daarom niet minder belangrijk. Door deze winstpartij stijgt het zevende naar de tweede plek, en kan het definitief een gaatje slaan met achtervolger VOAB, dat op negen punten wordt gezet. Volgende week zondag wacht om 10:00 uur Wilhelmina Boys, uit. De koploper moet gepakt worden, wil het zevende haar titelkansen in eigen hand blijven houden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s