Laat jij Cassano vertrekken?

Antonio Cassano heeft het definitief verbruid bij zijn club. De excentrieke Italiaan wilde niet naar een feestje van werkgever Sampdoria, waar hij nota bene zelf een prijs zou krijgen. Zoals het bij Italianen hoort, was de reactie van voorzitter Ricardo Garrone stevig. Zodoende ontstond er een woordenwisseling, waarbij van beide kanten krachttermen werden gebezigd. Cassano, gevoelsmens dat hij is, vertrok aangeslagen. Voorzitter Garrone bleef achter, en verkondigde vervolgens aan de pers dat de speler wat hem betreft niet meer terug hoefde te komen. Afgelopen weekend diende Sampdoria het officiële verzoek in om het contract van de aanvaller met onmiddellijke ingang te ontbinden. Is dit wel zo’n verstandige zet?

cassano

Een beetje voetballiefhebber is op de hoogte van de ellenlange lijst aan incidenten die Cassano op zijn naam heeft staan. Desalniettemin blijft de ‘Pibe de Bari’ een begenadigd voetballer, die ook dit seizoen Sampdoria aan een sterke campagne helpt. Hij heeft alleen een zeer uitgebreide gebruiksaanwijzing. Als je die aankunt, en dat kan de trainer van Sampdoria zeker, dan is Cassano de momentenvoetballer die veel belangrijke duels kan beslissen. Is het niet met doelpunten, dan wel met assists. Het is iets dat zijn teamgenoten ook weten.

Is het dat allemaal wel waard? De constante media-aandacht voor zijn persoon, de slippertjes hier en daar, met gevleugelde uitspraken tot gevolg, het zijn allemaal factoren die je voor lief moet nemen wanneer je de voetballer Cassano onder contract hebt staan. Bij AS Roma was hij evenveel bemind als verguisd. In Madrid hing hij vooral rond in discotheken. Fabio Capello, zijn oude trainer bij Roma en Real Madrid, gaf hem zelfs een eigen woord; ‘Cassanata’, een karaktertrek om steeds tegen het teamproces in te gaan.

Voor Sampdoria-voorzitter Garrone is het duidelijk. De maat is vol. Daar kan Cassano zelf niets meer aan veranderen, zelfs al smeekt en bedelt hij voor wat het waard is. Hier wordt eens te meer bewezen dat Zuid-Europeanen soms de rationaliteit uit het oog verliezen. Garrone laat zijn emoties en eergevoel de overhand nemen, en neemt beslissingen die hem duur kunnen komen te staan. Zo ook om het contract van Cassano te ontbinden. Meerdere clubs, onder wie Juventus en Internazionale, staan in de rij om de aanvaller over te nemen. Zij zijn al enkele maanden, zo niet jaren geïnteresseerd in Cassano, en zullen niet laten om te profiteren van de contractverbreking bij Sampdoria.

Mocht dat gebeuren, dan kunnen Sampdoria en voorzitter Garrone de borst natmaken. Niets is zo pijnlijk voor een ex-club als een voetballer die gedreven wordt door wraakgevoelens. Cassano zal toeleven naar iedere ontmoeting van zijn nieuwe ploeg tegen de club uit de havenstad. Hij zal breeduit lachen als Samp weer eens verliest, of pikante uitspraken doen over het gedrag van sommige mensen binnen de club. En Cassano zelf? Die steelt de show met evenzoveel doelpunten en assists als hij bij Sampdoria scoorde. Misschien speelt hij zelfs wel Champions League.

Dilemma

De situatie Cassano brengt een interessant dilemma met zich mee, dat we eerder zagen bij PSV (Reis) en in mindere mate FC Twente (Theo Janssen). Behoud je zo’n speler, die een deel van de club in diskrediet brengt, omwille van zijn voetbalkwaliteiten? Of ontbind je zijn contract onmiddellijk, om zo een daad te stellen ten opzichte van je selectie?

Wat zou jij doen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s